Weetjes: Mandarijnen

Mandarijnen

Clementine mandarijnen

Clementine mandarijnen

De Latijnse naam is Citrus reticulata. De meeste mandarijnen zijn vrij klein. De schil ligt los om het vruchtvlees heen, zodat deze gemakkelijk te verwijderen is. De kleur varieert van geel-groen tot diep oranje. Mandarijnen zijn vooral in de periode oktober tot februari verkrijgbaar. In de winter komen ze vooral uit Spanje en Marokko. Er bestaan veel soorten, waarvan de Clementines en de Satsuma het meest bekend zijn.

Aanvoertijd:

Mandarijnen zijn van af oktober tot en met februari verkrijgbaar uit het buitenland.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Mandarijnen:

  • Energetische waarde: 117 kJ (28 kcal)
  • Koolhydraten: 10,1 gram
  • Eiwit: 0,7 gram
  • Vet: 0,3 gram
  • Vitamine C: 40,0 mg
  • Vitamine B1: 0,06 mg
  • Vitamine B2: 0,02 mg
  • Calcium: 25,0 mg
  • IJzer: 0,1 mg
  • Kalium: 145 mg

Wist je dit?

(De Sappige citrus weetjes)

Sappige Citrus tips:

Bewaar mandarijnen op een koele plaats.

Mandarijnensap geeft een uitzonderlijke smaak aan marinades.

Recepten:

Mandarijn

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Citrusvruchten IMG_0993Citrusvruchten

Oorspronkelijk bestonden er ongeveer 12 soorten citrusvruchten. In de loop van de jaren zijn er door kruisingen en selecties enorm “nieuwe” citrusvruchten ontstaan. Citrusvruchten worden op grote schaal verbouwd in de zogenaamde … Lees verder →

kleinerand

Bron: 

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.