Weetjes: Linzen

Linzen

Linzen 20151106_090921

Linzen hebben een platte discusachtige vorm. Ze variëren in grootte en kleur, die bruin, geel, rood en groen kan zijn. Linzen komen oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Europa. Ze worden veel gebruikt in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 580 kJ (99 kcal)
  • Koolhydraten: 18,7 gram
  • Eiwit: 8,8 gram
  • Vet: 6,7 gram
  • Vitamine C: 0 mg
  • Vitamine B1: 0,2 mg
  • Vitamine B2: 0,4 mg
  • Calcium: 20,0 mg
  • IJzer: 3,1 mg
  • Kalium: 343 mg

Recepten:

Linzen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.