Weetjes: Koriander

Koriander

Koriander

Koriander bevordert volgens overlevering “onsterfelijkheid”, maar ook gierigheid.
Oorspronkelijk komt het kruid uit China, maar het wordt eeuwenlang in Europa verbouwd.
De Romeinen maakten een mengsel van gemalen korianderzaad en azijn.
Met deze pasta werd vlees besmeerd om het van bederf te vrijwaren.
In de Indonesische keuken wordt gemalen korianderzaad ketoembar genoemd.
We gebruiken ook het jonge koriander blad.
Dit blad heeft een heerlijke aroma en wordt vooral gebruikt in de Indiaase en Thaise keuken.
Het wordt geoogst van de jonge korianderplant, voordat de plant bloeit en zaad draagt.
Wees voorzichtig met het gebruik van dit kruid, want de pittige smaak overheerst snel.

Heerlijk te gebruiken in de volgende gerechten:

Stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen

Variëren met koriander:

  • In ‘Chinese’ Roerbakgerechten
  • In pittige soepen
  • In salades
  • In peulvruchtgerechten

Voor meer informatie zie:

Tuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Koriander
Voedingswijzer van “Koriander”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.