Weetjes: Katjang idjoe

Katjang idjoe

Bron: nl.exportpages.com

Katjag idjoe worden ook wel mungbonen genoemd.
De kleine olijfgroene bonen komen oorspronkelijk uit China.
Wanneer we de boontjes laten ontkiemen ontstaat de kiemgroente taugé.
Taugé wordt verwerkt in rauwkostsalades en in Indonesische en Chinese gerechten.
Van Katjang idjoe kunt u heerlijke soep bereiden.

Voor meer informatie zie:

Peulvruchten

Peulvruchten Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Katjang idjoe”
Voedingswijzer van “Katjang idjoe”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.