Weetjes: Katjang idjoe

Katjang idjoe

Foto bron: nl.exportpages.com

Katjag idjoe worden ook wel mungbonen genoemd. De kleine olijfgroene bonen komen oorspronkelijk uit China. De jonge peulen en zaden worden gekookt als groente of verwerkt in soepen. De katjag idjoe wordt vaak geprefereerd boven andere boonsoorten, omdat hij lichter verteerbaar is en minder winderigheid veroorzaakt. Wanneer we de boontjes laten ontkiemen ontstaat de kiemgroente taugé. Taugé wordt verwerkt in rauwkostsalades en in Indonesische en Chinese gerechten.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 347 (kcal)
  • Koolhydraten: 63,0 gram
  • Eiwit: 24,0 gram
  • Vet: 1,2 gram
  • Vitamine C: 4,8 mg
  • Vitamine B1: -? mg
  • Vitamine B2: -? mg
  • Calcium: 132,0 mg
  • IJzer: 6,7 mg
  • Kalium: 1.246 mg

Recepten:

“Katjang idjoe”

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.