Weetjes: Groene erwten

Spliterwten & groene erwten

Spliterwten & Groene erwten IMG_1013

 

Groene erwten komen waarschijnlijk uit het Middellandse Zeegebied. Er bestaan ook een gele variant. De schokkers is een groene erwtvariëteit met een kantige vorm. Spliterwten zijn gespleten groene erwten zonder schil. Spliterwten hoeven niet geweekt te worden en ze zijn sneller gaar. Tijdens het koken vallen spliterwten uiteen, waardoor ze geschikt zijn om er soep en puree van te maken. Er zijn ook gele spliterwten, ook wel “pesis” genoemd. Ze hebben dezelfde eigenschappen als groene erwten.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 1269 kJ (339 kcal)
  • Koolhydraten: 44,46 gram
  • Eiwit: 21,42 gram
  • Vet: 1,4 gram
  • Vitamine C: 2,0 mg
  • Vitamine B1: 0,90 mg
  • Vitamine B2: 0,20 mg
  • Calcium: 70,0 mg
  • IJzer: 4,6 mg
  • Kalium: 944 mg

Wist je dit:

(De Warme Winterkost weetjes)

Warme Winterkost tips:

Verse (erwtensoep) smaakt de volgende dag nóg lekkerder

Recepten:

Groene erwten

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.