Weetjes: Grapefruits

Grapefruits

Grapefruits, wit & rood IMG_0962

Witte & rode grapfruits

De grapefruit is in Jamaica ontstaan uit een kruising van de pompelmoes (Citrus maxima) en de sinaasappel (Citrus sinensis). De laatste jaren zijn de grapefruits met roze en rood vruchtvlees enorm populair. Hoe roder de kleur hoe zoeter en minder bitter de aroma. De grapefruit met geel vruchtvlees is echt bitter van smaak. De schil is soms moeilijk te verwijderen. Handig om het vruchtvlees los te snijden met een speciaal grapefruitmesje. Grapefruits zijn het hele jaar verkrijgbaar, vooral in het najaar en het voorjaar. Grapefruits worden onder andere aangevoerd uit Israël en Verenigde Staten.

Aanvoertijd:

Grapefruits zijn het hele jaar verkrijgbaar uit het buitenland.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Grapefruit:

  • Energetische waarde: 117 kJ (28 kcal)
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Eiwit: 0,1 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: 40,0 mg
  • Vitamine B1: 0,05 mg
  • Vitamine B2: 0,02 mg
  • Calcium: 21,0 mg
  • IJzer: 0,1 mg
  • Kalium: 165 mg

Andere benamingen:

(roze) pompelmoes

Recepten:

Grapefruit

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Citrusvruchten IMG_0993Citrusvruchten

Oorspronkelijk bestonden er ongeveer 12 soorten citrusvruchten. In de loop van de jaren zijn er door kruisingen en selecties enorm “nieuwe” citrusvruchten ontstaan. Citrusvruchten worden op grote schaal verbouwd in de zogenaamde … Lees verder →

kleinerand

Citrusvruchten (#2)

Citrusvruchten (#2) Citroenen en limoenen Ugli, rode en gele grapefruit Mandarijn, sinaasappelen en kumquats De oorspronkelijke 11 of 12 soorten van deze familie van de wijnruit (Rutaceae) zijn de basis geweest voor talloze kruisingen en variëteiten. De citrusvrucht leent zich … Lees verder →

Bron: &

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.