Weetjes: Krulandijvie of frisée

Krulandijvie of frisée

Bron: groentenenfruit.nl

Krulandijvie of frisée is een andijviesoort.
De groente vormt een vrij open krop en heeft krullerig, sterk ingesneden blad.
Het hart van de krop is geel en de buitenste bladeren zijn groen.
De smaak van frisée is licht bitter en combineert goed met uitgebakken spekjes, blauwe schimmelkaas, rettich en fruit.
Haal de bladeren van de krop en scheur ze na het wassen en drogen in stukjes.
Snijd frisée liever niet, want dan gaat het krullerige effect verloren.
Krulandijvie is 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Bewaar frisée in een open plastic zak.

Bereidingstijden van frisée:

  • Koken: ca. 5 minuten
  • Smoren: ca. 5 minuten

Voor meer informatie zie:

Slasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Frisée
Voedingswijzer van “Frisée”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.