Weetjes: Eikenbladsla

Eikenbladsla

Eikenbladsla

Eikenbladsla vormt een zeer losse krop.
De bladeren zijn sterk ingesneden en hebben iets weg van een eikenblad.
Eikenbladsla heeft meestal een rood-bruine kleur, er bestaat echter ook een groene variant.
Het blad is mals en zacht en heeft een licht nootachtige smaak.
Combinaties met nootjes doen het goed.
Of maak eens gebruik van walnotenolie in een dressing.
Verpakt in een open plastic zak, is eikenbladsla 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor meer informatie zie:

Slasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Eikenbladsla
Voedingswijzer van “Eikenbladsla”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.