Weetjes: Dragon

Dragon

Dragon

Dragon komt van het Griekse woord “drakon” dat draak betekent.
Deze naam dankt het kruid waarschijnlijk aan het wijdvertakte wortelnet.
Dragon werd gebruikt tegen slechte adem en aanbevolen als slaapmiddel.
Van het kruid worden de stengeltopjes en de blaadjes gebruikt.
Dragon is heerlijk in sauzen.
Vlees krijgt een bijzondere smaak wanneer u het voor het bereiden inwrijft met fijngesneden dragon.
Dragon wordt ook veel gebruikt bij de inmaak met azijn.
Voeg het kruid op het laatste moment toe aan gerechten.

Variëren met dragon:

  • In zure roomsaus en vinaigrette
  • Bij gekookte groenten zoals bloemkool, bleekselderij en spinazie
  • Bij gekookte aardappelen
  • Bij gestoofde en koude visgerechten
  • In eiersalade
  • In tomaten- of kippensoep

Voor meer informatie zie:

Tuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Dragon
Voedingswijzer van “Dragon”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.