Weetjes: De Uien/Smaakwijzer

De Uien/Smaakwijzer

Witte ui  Witte uien (Bron: degezondeapotheker.nl)

Eigenschappen: Wordt niet glazig. Bevat veel vaste stof. Is ideaal bij Italiaanse gerechten.
Smaakintensiteit: 12 – 14 Juli t/m Januari 10 – 12 Januari t/m Juli

Gele ui Uien, geel

Eigenschappen: Gewone ui. Breed toepasbaar, o.a. in hutspot.
Smaakintensiteit: 10 – 12 Januari t/m December

Rode ui Uien, rood

Eigenschappen: Door zijn prachtige kleur, mooi in salades en ideaal voor garnering.
Smaakintensiteit: 9 – 10 September t/m Mei 8 – 9 Mei t/m September

Sjalot Sjalot

Eigenschappen: Laat door zijn verfijnde smaak de hele maaltijd beter tot zijn recht komen.
Smaakintensiteit: 8 – 9 Januari t/m December

Zoete ui Zoete ui (Bron: degezondeapotheker.nl)

Eigenschappen: Kindvriendelijk door zoete smaak. Ideaal voor rauwkost. Laat zich prima roerbakken.
Smaakintensiteit: 4 – 5 Mei t/m Oktober 3 – 5 Oktober t/m Mei

Smaakintensiteit:

14 = erg pittig, 3 = zoet

Snijtip:

Door de ui vanaf de kop te snijden en het worteleind zo lang mogelijk heel te laten, vermindert u het tranen.

Bewaartip:

Donker, droog en koel, maar buiten de koelkast.

Wist je dit:

****

Andere verwante onderwerpen:

Weetjes over “Uien
Recepten met “Witte uien”
Recepten met “Gewone uien
Recepten met “Rode uien
Recepten met “Sjalot
Recepten met “Zoete uien”
Voedingswijzer van “Uien”

Bron: (Verpakking Sjalotjes (Courmet BV)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s