Weetjes: Grenadilla

Grenadilla

Bron: centerfruit.be

Omschrijving:

Passievruchten zijn geel tot donkergeel, lichtgroen of purperrood.
Ze hebben de vorm en het formaat van pruimen.
De schil is hard en glimmend.
De schil van rijpe vrucht is vaak gerimpeld.
Het geleiachtige, sappige vruchtvlees heeft een verfrissende, zoetzure smaak met een tropisch aroma.
De smaak van purperrode passievruchten is sterker dan die van de gele en groene.
Passievruchten zijn rijk aan vitamine B2.

Productielanden:

Brazilië, Afrika, Latijns-Amerika, Colombia, Ecuador.

Aanvoertijd:

Het hele jaar door.

Gebruik:

Snij de vrucht doormidden en schep er het vruchtvlees uit, inclusief pitjes.
Pureer de passievruchten en meng ze met fruitsap of mineraalwater voor een frisse zomerdrank.
Combineer ze met andere ingrediënten in nagerechten als ijs, zoete crèmes, met yoghurt.
Passievruchten worden ook verwerkt tot likeur.

Houdbaarheid:

Rijpe vruchten: enkele dagen in de koelkast.

Wist je dit:

****

Voor meer informatie zie:

Passievrucht

Passievrucht Paarse passievrucht De passievrucht is de vrucht van een klimplant die behoort tot de passieflorafamilie. De klimplanten uit deze familie dragen schitterende bloemen. Een variëteit zien we in ons land als kamer- of … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Grenadilla”
Recepten met “Passievrucht
Voedingswijzer van “Grenadilla”
Voedingswijzer van “Passievrucht”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s