Weetjes: Dille

Dille

Dille

Dille is een kruid dat al eeuwen bekend is.
De Romeinen vlochten er onder anderen kransen van voor hun teruggekeerde oorlogshelden.
Naar oud Duits gebruik draagt een bruid dille in haar schoen, dit zou haar geluk brengen.
Meegetrokken in bouillon stond het vroeger bekend als middel tegen slapeloosheid en zwaarlijvigheid.
Zowel het blad als de zaadjes van dille zijn bruikbaar.
Dillezaad word veel gebruikt bij de inmaak van ondermeer augurken en zilveruitjes met azijn.
Dilleblad moet u nooit meekoken, maar op het laatste moment toevoegen aan bijvoorbeeld sausen.
De aromatische smaak van dille past vooral goed bij visgerechten.

Variëren met dille:

  • In gestoofde visgerechten of koude visschotels
  • Bij kip
  • In komkommer-tomatensla
  • In tomaten-, kaas-, asperge- en bonensoep
  • Bij gekookte groenten zoals koolraap, bloemkool, zuurkool en rode bieten

Voor meer informatie zie:

Tuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Dille
Voedingswijzer van “Dille”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.