Weetjes: Daikon

Daikon

Bron: katarakt-studio.com

De daikon is een Japans hybrideras van de rammenas. De rechte, witte wortels hebben een lengte van 30-50cm.
De daikon wordt veel in de Japanse keuken gebruikt.
De daikon is iets milder van smaak dan de rettich.

Bereidingstijden van radijs is ongeveer het zelfde als van de rest van de radijssoorten:

Voor meer informatie zie:

Rammenas en radijs

Rammenas en radijs Daikon, rettich, ijspegels, rode en rode-witte radijsjes De oorsprong van rammenas en radijs ligt waarschijnlijk in Azië. De rammenas was al bekend in het oude Egypte. Uit oude geschriften en oude afbeeldingen blijkt dat rammenas een cultuurgoed … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Daikon
Voedingswijzer van “Daikon”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.