Weetjes: Daikon

Daikon

Foto bron: katarakt-studio.com

De daikon is een Japans hybrideras van de rammenas. De rechte, witte wortels hebben een lengte van 30-50cm. De daikon wordt veel in de Japanse keuken gebruikt. De daikon is iets milder van smaak dan de rettich.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 90 kJ (15 kcal)
  • Koolhydraten: 4,1 gram
  • Eiwit: 0,5 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: 12,0 mg
  • Vitamine B1: 0,02 mg
  • Vitamine B2: 0,01 mg
  • Calcium: 24,0 mg
  • IJzer: 0,4 mg
  • Kalium: 230 mg

Bereidingstijden van radijs is ongeveer het zelfde als van de rest van de radijssoorten:

Recepten:

Daikon

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Rammenas en radijsRammenas en radijs

De oorsprong van rammenas en radijs ligt waarschijnlijk in Azië. De rammenas was al bekend in het oude Egypte. Uit oude geschriften en oude afbeeldingen blijkt dat rammenas een cultuurgoed … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.