Weetjes: Crosnes

Crosnes

Foto bron: groentennieuws.nl

Crosnes zijn kleine, spiraalvormige knolletjes die op een garnaal lijken. Het zijn de knolletjes van de Japanse andoorn. De smaak van deze decoratieve groente heeft iets weg van nieuwe aardappelen. Dit is de reden dat de crosne ook Japanse aardappel wordt genoemd. Crosnes kunnen breid worden als krielaardappeltjes en zijn dus geschikt voor koken, baken of frituren. De kleine knolletjes, waar zand aan kan zitten, moeten enkele malen grondig worden gewassen in ruim water. Verwijder een stukje van de onderkant en borstel ze eventueel schoon als wassen niet voldoende is. Crosnes zijn hoofdzakelijk in de periode oktober tot april verkrijgbaar.

Recepten:

Crosnes

Voor meer informatie zie:

kleinerand

Wortel- em knolgewassenBijzondere wortel- en knolgewassen

Topinamboer en roseval-aardappel Zoete aardappel en pomme de truffe Het dieet van onze verre voorouders bestond waarschijnlijk voor een groot gedeelte uit wortels en knollen. In de neolithische tijd werden wortels in de hete as geroosterd. … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.