Weetjes: Citroenmelisse

Citroenmelisse

Citroenmelisse

Citroenmelisse is in de literatuur door de eeuwen heen aangeprezen.
Charlotte Brönte, Edgar Allen Poe en andere bekende schrijvers noemden herhaaldelijk citroenmelisse in hun boeken.
In Arabië beweert men:Thee van citroenmelisse maakt het hart gelukkig en vrolijk”.
Thee van citroenmelissen schijnt ook te helpen tegen slapeloosheid.
Zoals de naam al aangeeft smaken en ruiken de frisse, gekartelde blaadjes van citroenmelissen naar citroen.
Het blad kan citroensap of –rasp vervangen in gerechten.
Blaadjes citroenmelissen worden nooit meegekookt, wel kan vis of kip voor het bereiden worden ingewreven met citroenmelisseblad.

Variëren met citroenmelisse:

  • In komkommer-, wortel-, en rode koolsalade
  • Bij spruitjes, rode kool, rode bieten, wortelen en doperwten, champignons, rabarber
  • Als garnering van wildgerechten en gebraden vlees
  • In champignon-, prei-, tomaten- en vissoep
  • Bij gestoofde visgerechten
  • In fruitsalades

Voor meer informatie zie:

Tuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Citroenmelisse
Voedingswijzer van “Citroenmelisse”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.