Weetjes: Citroengras

Citroengras

Sereh / citroengras

Citroengras (Cymbopogon citratus) is een plant uit de grassenfamilie (Poaceae).
De soort wordt gebruikt in de Aziatische keuken, met name de Thaise, Indische, Vietnamese en Indonesische keuken.
De plant is bekend van groeiplaatsen in India, Afrika, Australië en Amerika.

De bladeren van de plant worden gebruikt in de keuken.
Ze hebben een zure, frisse, citroenachtige smaak.
Het kruid is ook in poedervorm verkrijgbaar.
Citroengras wordt niet rauw gegeten.
Doorgaans worden stukken citroengras meegekookt of -gestoofd in gerechten, waaruit ze vóór consumptie van de gerechten verwijderd worden.

De Indonesische naam is serai.
In Nederland wordt meestal de benaming sereh gebruikt.

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Citroengras
Voedingswijzer van “Citroengras”

Bron: Wikipedia

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s