Weetjes: Cashewnoten

Cashewnoten

Bron: deolienoot.nl

De cashewnoot, ook wel Bombaynoot genoemd, wordt geïmporteerd uit India en Afrika.
Het niervormige nootje groeit onderaan de peervormige cashewappel.
Deze appel, die in kleur varieert van rood tot geel, is de vrucht van de cashewnootboom.
In de landen van herkomst wordt de appel verwerkt tot sap of compote.
Het kleine nootje wordt eerst gedroogd en gebrand alvorens de schil kan worden gekraakt.
De schil bevat namelijk de giftige cashew-nut-shell-oil, dat in de industrie wordt verwerkt.
Na het pellen wordt het nootje geroosterd om het vliesje wat er om zit te drogen en te verwijderen.
De fijne smaak die dan ontstaat neigt naar de zoete kant.

Voor meer informatie zie:

Noten

Noten Noten zijn langzaam maar zeker een onderdeel geworden van het groente- en fruitassortiment. Het zijn lekkere knabbels voor tussendoor en geliefde hapjes bij de borrel. Meestal is het moeilijk om af te leiden of een noot een zaad of … Lees verder →

Andere verwante onderwerpen:

Recepten met “Cashewnoten
Voedingswijzer van “Cashewnoten”

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.