Weetjes: Cashewnoten

Cashewnoten

Cashewnoten 20151106_091106

De cashewnoot, ook wel Bombaynoot genoemd, wordt geïmporteerd uit India en Afrika. Het niervormige nootje groeit onderaan de peervormige cashewappel. Deze appel, die in kleur varieert van rood tot geel, is de vrucht van de cashewnootboom. De eigenlijke vrucht, met daarin het zaad, is onopvallend en hangt onder de schijnvrucht. In de landen van herkomst wordt de appel verwerkt tot sap of compote. Het kleine nootje wordt eerst gedroogd en gebrand alvorens de schil kan worden gekraakt. De schil bevat namelijk de giftige cashew-nut-shell-oil, dat in de industrie wordt verwerkt. Na het pellen wordt het nootje geroosterd om het vliesje wat er om zit te drogen en te verwijderen. De fijne smaak die dan ontstaat neigt naar de zoete kant. Door deze handmatige en relatief bewerkelijke bewerkingen is de cashewnoot relatief duur.

Aanvoertijd:

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde per 100 gram

  • Energetische waarde: 2607 kJ (623 kcal)
  • Koolhydraten: 20,8 gram
  • Eiwit: 16,84 gram
  • Vet: 48,9 gram
  • Vitamine C: 0,0 mg
  • Vitamine B1: 0,23 mg
  • Vitamine B2: 0,13 mg
  • Calcium: 31,0 mg
  • IJzer: 3 mg
  • Kalium: 550 mg

Recepten:

Cashewnoten

Voor meer informatie zie:

kleinerand

NotenNoten

Noten zijn langzaam maar zeker een onderdeel geworden van het groente- en fruitassortiment. Het zijn lekkere knabbels voor tussendoor en geliefde hapjes bij de borrel … Lees verder

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.