Weetjes: Groene, oranje en paarse bloemkool

Groene, oranje en paarse bloemkool

Foto bron: koken.blog.nl

Varianten op de witte bloemkool zijn de groene bloemkool, oranje bloemkool en de paarse bloemkool. Deze bloemkoolvarianten vormen een vaste, bolronde kool die is opgebouwd uit korte stengels (stronkjes). De bloemknoppen zijn nog niet ontwikkeld en er bestaat geen kans op bloeien zoals bij broccoli. Bij de teelt van de gekleurde bloemkolen hoeft de bloemknop niet afgedekt te worden. Dit is bij witte bloemkool wel het geval. De paarse bloemkool verliest zijn kleur tijdens het kookproces.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Bloemkool:

  • Energetische waarde: 100 kJ (24 kcal)
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Vet: 0,3 gram
  • Vitamine C: 80,0 mg
  • Vitamine B1: 0,05 mg
  • Vitamine B2: 0,07 mg
  • Calcium: 20,0 mg
  • IJzer: 0,5 mg
  • Kalium: 250 mg

Recepten:

Bloemkool

Voor meer informatie zie:

kleinerand

BloemkoolsoortenBijzondere bloemkoolsoorten

Bloemkolen hebben, net als alle koolsoorten, een dikke stengel die zich vertakt naar vele kleinere bladen of ‘bloemen’, ook wel roosjes genoemd. Die stengel, met de Latijnse naam ‘Caulis’, is verantwoordelijk voor de soortnaam. Kool heeft van oudsher de naam niet alleen voedzaam te … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.