Weetjes: Bruine bonen

Bruine bonen

Bruine bonen IMG_0944

 

Bruine bonen worden, wat de smaak betreft, meer gewaardeerd dan witte bonen. Ze zijn geschikt op er soep en andere heerlijke gerechten van te bereiden. Oud-Hollandse gerechten met bruine bonen zijn onder andere bruine bonen met spek en stroop en bruine bonen met spek, gebakken uien en aardappelen. Bruine bonen komen oorspronkelijk uit onder andere het Middellandse Zeegebied.

Aanvoertijd:

Zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram gedroogde Bruine bonen:

  • Energetische waarde: 1145 kJ (270 kcal)
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Eiwit: 20 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vitamine C: –
  • Vitamine B1: 0,06 mg
  • Vitamine B2: 0,01 mg
  • Calcium: 80 mg
  • IJzer: 5,0 mg
  • Kalium: 1250 mg

Recepten:

Bruine bonen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob. Peulvruchten stonden bijna dagelijks op het menu van … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.