Weetjes: Bonenkruid

Bonenkruid

Bonenkruid

In de oude Griekenland en Rome was bonenkruid zeer geliefd. Vergilius gaf de raad om bonenkruid in de buurt van bijenkorven te planten om zo een zoete en kruidige honing te krijgen. Later kwam het kruid terecht in de Saksische landen. De Amerikaanse kolonisten zwoeren bij thee getrokken van bonenkruid. Dis was een probaat middel tegen ingewandstoornissen en koorts. Een verband gedrenkt in het sap van bonenkruid zou een uitstekend middel zijn tegen wespensteken. Toevoeging van bonenkruid aan peulvruchtgerechten schijnt de kans op winderigheid – een veel voorkomend euvel na het eten van peulvruchten – te verminderen.

Variëren met bonenkruid:

  • In gerechten met peulvruchten
  • Meekoken met bieten, spruitjes, witte kool en koolraap
  • In tomaten- en komkommersalades, kropsla en aardappelsalade
  • In een omelet
  • Voor het opdienen toevoegen aan groenten (vers, blik of diepvries) zoals: doperwten, kapucijners en tuinbonen, sperziebonen en snijbonen.

Recepten:

Bonenkruid

Voor meer informatie zie:

kleinerand

TuinkruidenTuinkruiden

Tuinkruiden Door de eeuwen heen zijn er kruiden verbouwd en verwerkt. Oorspronkelijk werden ze vooral gebruikt als geneesmiddel. Aan sommige kruiden werd zelfs toverkracht toegeschreven. Het gebruik van kruiden in de keuken was minder bekend … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.