Weetjes: Blauwe bessen

Blauwe bessen

Blauwe bessen IMG_0759

De Latijnse naam voor kruisbes is Vaccinium corymbosum. De blauwe bes komt van oorsprong uit Noord-Amerika. De blauwe bes is geen veredelde bosbes, maar kan hem wel vervangen in gerechten. De zwart-blauwe bes ziet er mat uit en is wel 3 keer zo groot dan de bosbes. Het sap van de blauwe bes is kleurloos in tegenstelling tot bosbessensap. De vrucht is lekker zoet van smaak. De blauwe bes groeit in trossen aan vrij hoge struiken en wordt om deze reden ook wel trosveenbes genoemd. De bes smaakt rauw goed in fruitsalades en gebak maar is ook te verwerken tot jam en compote. De blauwe bessen komen vooral in de periode van juni tot september op de markt. Ze worden aangevoerd uit Duitsland, België, Verenigde Staten en uit eigen land.

Aanvoertijd:

Blauwe bessen zijn verkrijgbaar uit Nederland vanaf Mei tot en met September. En uit het buitenland zijn ze het hele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse blauwe bessen:

  • Energetische waarde: 230 kJ (48 kcal)
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Eiwit: 0,5 gram
  • Vet: 0,5 gram
  • Vitamine C: 10 mg
  • Vitamine B1: 0,03 mg
  • Vitamine B2: 0,06 mg
  • Calcium: 6,21 mg
  • IJzer: 0,17mg
  • Kalium: 85 mg

Recepten:

Blauwe bessen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

BessenBijzondere bessen

Bijzondere bessen Cranberry’s, bramen, witte aalbessen Rode aalbessen Kruisbessen, blauwe bessen en frambozen Er komen verschillende bessen op de markt in ons land. Vooral in de zomermaanden zijn dat de welbekende … Lees verder →

kleinerand

Bron: 

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.