Weetjes: Bittersinaasappel en tempel

Bittersinaasappel en tempel

 

Bittersinaasappel Foto bron: vitaliteit.tv
Tempel Foto bron: learn2grow.com

De Latijnse naam is Citrus aurantium. De bittersinaasappel is een sinaasappel die bestemd is voor het maken van marmelade, gekonfijte schil en likeur, bijvoorbeeld oranjebitter. De bittersinaasappel komt in de handel onder de naam Sevilla. Het is een kleine sinaasappel met een dikke, oranje-gele schil. De Sevilla wordt met schil en al verwerkt. De vrucht is dof van kleur en ziet er niet mooi uit. De smaak van deze sinaasappel  is bitter-zoet. De Sevilla wordt aangevoerd uit Italië en Spanje en is vanaf half januari tot half februari verkrijgbaar. Ze worden ook wel zure sinaasappel, pomerans of (vooral in Suriname) zure oranje genoemd.

De tempel is een kruising tussen een grapefruit en bittersinaasappel. De vrucht heeft een kruidige smaak en kan puur worden gegeten.

Recepten:

Bittersinaasappel
“Tempel”

Voor meer informatie zie:

kleinerand

CitrusvruchtenCitrusvruchten (#2)

Citroenen en limoenen Ugli, rode en gele grapefruit Mandarijn, sinaasappelen en kumquats De oorspronkelijke 11 of 12 soorten van deze familie van de wijnruit (Rutaceae) zijn de basis geweest voor talloze kruisingen en variëteiten. De citrusvrucht leent zich … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.