Weetjes: Batavia

Batavia

Bron: allegrow.be

Batavia is een oude slasoort en eigenlijk de voorvader van ijsbergsla. Batavia lijkt qua vorm op kropsla. Het blad is sterk gehobbeld en heeft een gegolfde vorm. Hij is er in lichtgroene en rood-bruine tinten. De bladstructuur lijkt op die van ijsbergsla maar mist het knapperige. De smaak is neutraal. Scheur de sla na het wassen in stukjes. De houdbaarheid is 2 à 3 dagen in de koelkast. Verpak de sla in een open plastic zak.

Andere benamingen:

Batavia sla, Bataviasla

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Batavia sla:

  • Energetische waarde: 64 kJ (15 kcal)
  • Koolhydraten: 1,5 gram
  • Eiwit: 1,4 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: 15 mg
  • Vitamine B1: –
  • Vitamine B2: –
  • Calcium: 39,0 mg
  • IJzer: –
  • Kalium: 293 mg

Recepten:

Batavia

Voor meer informatie zie:

kleinerand

SlasoortenSlasoorten (#2)

Slasoorten (#2) Frisée, ijsbergsla, batavia en rode eikenbladsla Lollo rossa, veldsla, radicchio en lollo bionda De laatste jaren is het assortiment slasoorten enorm uitgebreid. Sla is er in uiteenlopende vormen in talloze rode en groene tinten of combinaties ervan. Sla … Lees verder →

kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.