Weetjes: Adzukibonen

Adzukibonen

Foto bron: gezondgewichtviatcm.blogspot.com

De Latijnse naam is Phaseolus angularis. Adzukibonen zijn kleine donkerrode bonen, die oorspronkelijk uit Azië afkomstig zijn. Na het koken hebben deze bonen een wat zoete iets nootachtige smaak. Adzukibonen laat men soms ook ontkiemen.

Aanvoertijd:

Zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van 100 gram verse Adzukibonen:

  • Energetische waarde: 543 kJ (131 kcal)
  • Koolhydraten: 24,8 gram
  • Eiwit: 7,0 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vitamine C: – mg
  • Vitamine B1: 0,03 mg
  • Vitamine B2: 0,02 mg
  • Calcium: 28,0 mg
  • IJzer: 2 mg
  • Kalium: 402 mg

Andere benamingen:

Adzukibonen, Adukibonen of Azukibonen

Recepten:

Adzukibonen

Voor meer informatie zie:

kleinerand

PeulvruchtenPeulvruchten

Peulvruchten worden al eeuwenlang door de mensen gegeten. Al in de bijbel is te lezen hoe een bord rode linzensoep Ezau overhaalt om z’n eerstgeboorterecht te verkopen aan Jacob … Lees verder kleinerand

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes over Aardappels Groente & Fruit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.