Recept: Ovenschotel met spruitjes en witlof

“Recept”

Ovenschotel met spruitjes en witlof

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram Spruitjes
  • 500 gram witlof
  • 1 kilo aardappelen (of 800 gram kant-en-klaar gare aardappelschijfjes)
  • 300 gram spekblokjes
  • 75 gram gemalen kaas

Voor de bechamelsaus

  • ½ liter melk
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze:

Schil en Kook de aardappelen gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze met een snufje zout ca. 10-15 gaar. Snijd een plakje van de onderkant en snij de kropjes witlof in tweeën, en bak ze in een koekenpan met boter ca. 10-15 minuten beet gaar. Maak een bechamelsaus. (Hoe dan?? Klik op deze link). Haal de witlof uit de pan en Bak de spekblokjes er in uit. Meng de spruitjes door de spekblokjes. Verwarmde oven voor op 200 graden. Snij het witlof fijner en doe ze samen met het spruitjesmengsel in een in gevette ovenschotel, snij de aardappelen in plakjes (of de kant-en-klaar aardappel schijfjes) en leg ze als bovenste laag (verscheidene lagen aardappel boven elkaar). Giet de bechamelsaus over het geheel en bestrooi de schotel met kaas. Zet de schotel in de oven 20 – 25 minuten tot de.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

About these ads

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s